close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Bondingul dentar

Bondingul dentar
Poate te intereaza si...

Bondingul dentar este o procedura care foloseste un compozit de rasina de culoarea dintelui (plastic) pentru a repara un dinte.

Bondingul sau lipirea dentara poate fi folosit in cazul dintilor care sunt putrezi, ciopliti, rupti sau decolorati. Procedura se numeşte lipire dentara deoarece materialul se lipeste pe dinte.

Spre deosebire de fatetele dentare, bondingul presupune o singura vizita la stomatolog. Fatetele dentare sunt un alt mod de a repara dintii. Ele sunt facute in laborator si necesita un material personalizat pentru a realiza o potrivire buna.

Bondingul dentar este unul dintre cele mai usoare si mai putin costisitoare tratamente cosmetice dentare. Rasina utilizata in bonding poate fi modelata si slefuita astfel incat sa se potriveasca cu ceilalti dinti.

Cel mai adesea, lipirea dentara este utilizata pentru a reface un dinte ciobit sau decolorat. De asemenea, poate fi folosita pentru a inchide spatiile dintre dinti, pentru a face dintii sa arate mai lungi sau pentru a schimba forma sau culoarea dintilor.

Uneori, bondingul este folosit pentru a proteja o parte din radacina dintelui care a fost expus in cazul in care s-au retras gingiile.
De obicei este nevoie de putina pregatire, sau chiar deloc, pentru acest procedeu de lipire dentara. Anestezia de multe ori nu este necesara.


Acest articol a fost citit de 2484 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole