close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Bolile venerice

Bolile venerice
Poate te intereaza si...


Exista o tendinţa de a se socoti SIDA ca fiind singura boala grava cu transmitere pe cale sexuala, fara a se ţine seama de toate celelalte afecţiuni care afecteaza viaţa noastra sexuala.
Conform unui aforism medical, este mai uşor sa previi decât sa vindeci, dar pentru a preveni este necesara o minima educaţie sanitara. Igiena personala perfecta, deşi considerata de obicei fireasca, trebuie mereu avuta în atenţie şi respectata cu rigurozitate. Spalarea cât mai frecventa a corpului este de o mare importanţa, mai ales înainte şi dupa actul sexual, putându-se astfel evita riscul unei contaminari.
Vom prezenta în continuare doar doua dintre cele mai frecvente boli venerice şi modul prin care pot fi prevenite si identificate.
Uretritele sunt infecţii uro-genitale manifestate prin secreţie uretrala însoţita de dureri la urinare. Factorii de risc sunt profesiunile care implica deplasari foarte dese (deci neasigurarea unei igiene corespunzatoare sau chiar riscul contaminarii prin obiecte folosite: prosoape, etc.), numar de parteneri mai mare de 4 pe an, raporturi sexuale ocazionale şi neprotejate, antecedente de boli transmise sexual.
Candida albicans este o ciuperca frecvent întâlnita ca saprofit (germen care nu produce în condiţii normale boala) pe mucoasa vaginala. Exacerbarea virulenţei germenului, care genereaza ulterior boala se datoreaza unor cauze de ordin general: alterari ale imunitaţii, graviditate, tulburari metabolice sau endocrine, tratamente cu antibiotice sau anticoncepţionale, modificarea PH-ului vaginal înaintea ciclului menstrual.


Acest articol a fost citit de 1530 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole