close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Boala Hypospadias

Boala Hypospadias
Poate te intereaza si...

S-au descoperit cauzele bolii Hypospadias, un defect al organelor genitale masculine. Oamenii de stiinta au descoperit cauzele bolii Hypospadias, ce face ca unul din 375 de baieti sa se nasca cu o anomalie la nivelul organelor genitale si a tractului urinar.

Potrivit specialistilor britanici si olandezi implicati in studiu, vinovata pare sa fie o gena, mai precis o mutatie a acesteia, care duce la aparitia anomaliei, conform BBC. Practic, organele genitale masculine nu se dezvolta complet inainte de nastere.

In plus, au descoperit cercetatorii, afectiunea este mai probabila daca exista antecendente in familie, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Nature Genetics.

In mod normal, copiii de sex masculin care au aceasta malformatie sunt operati la o varsta foarte frageda, dar chiar si daca malformatia este corectata, exista consecinte pe termen lung, atat din punct de vedere medical, cat si psihologic.

Chiar daca exista ipoteza ca expunerea, in timpul sarcinii, la anumite substante chimice (se vehiculeaza chiar unele existente in produsele de infrumusetare), poate duce la aparitia anomaliei, dovezi certe nu exista inca. Cercetatorii au stabilit insa ca exista si o cauza genetica.

Gena vinovata de aparitia bolii se numeste DGKK, iar in cazul in care exista un anumit tip de mutatie riscul aparitiei anomaliei este de 2,5 ori mai mare.
Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 1781 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole