close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Bebelusi cu malformatii congenitale

Bebelusi cu malformatii congenitale
Poate te intereaza si...

Jumatate dintre romancele din orase risca sa aiba bebelusi cu malformatii congenitale

52% dintre romancele din mediul urban risca, din lipsa de informare, sa nasca bebelusi cu malformatii congenitale majore. Aceasta este concluzia unui studiu Gallup, comandat de o companie care produce un preparat polivitaminic. Astfel, mai mult de jumatate dintre femeile care isi planifica o sarcina au declarat ca nu iau vitamine in perioada de preconceptie. Aceasta este, insa, singura perioada in care, administrarea de vitamine si multiminerale, poate preveni aparitia unor malformatii congenitale majore la fat, sustin specialistii.
Pentru perioada preconceptionala este indicat consumul de vitamine deoarece previne aparitia defectelor de tub neural, a altor malformatii congenitale majore, riscul de infertilitate asociat deficientelor de acid folic si vitaminelor din complexul B si suplimenteaza dieta cu multivitamine pentru a reduce deficitul de vitamine. Pentru perioada de sarcina, vitaminele previn aparitia anemiei de acid folic si fier, ajuta mama sa nasca la termen, evitandu-se, astfel, nasterea prematura si, ca rezultat, greutatea mica a fatului, scade incidenta varsaturilor si a greturilor in primul trimestru de sarcina, suplineste necesitatile crescute cu pana la 185% de vitamine si minerale. Dupa sarcina, consumul de vitamine previne deficienta de fier care se poate datora hemoragiei de la nastere si suplineste necesarul de vitamine si minerale pe care mama le pierde zilnic prin lactatie.
Sondajul mai arata ca doar 26% dintre femeile insarcinate si doar 12% dintre cele care isi planifica o sarcina stiu ca malformatiile congenitale ale fatului pot fi prevenite prin consumul de multivitamine si minerale in timpul sarcinii. Asigurarea aportului de vitamine si minerale este vital pentru sanatatea fatului, putand reduce cu pana la 90% incidenta malformatiilor congenitale si ale defectului de tub neural la fat, cu toate acestea 34% din femei nu pot mentiona spontan nici un motiv pentru care este indicat consumul de vitamine in perioada de preconceptie. 33% dintre femei sunt de parere ca utilizarea vitaminelor nu este necesara atata timp cat au o alimentatie sanatoasa.
Doar 7% dintre romancele din mediul urban care isi planifica o sarcina si tot 7% dintre cele insarcinate stiu ca suplimentele de multivitamine si minerale pot ajuta la prevenirea starilor de greata si a varsaturilor din prima perioada a sarcinii. 29% din femeile aflate in faza de preconceptie afirma ca iau vitamine in aceasta perioada, in timp ce numai 22-24% din femeile insarcinate sau care au nascut sustin ca au luat vitamine in faza de preconceptie. Studiul a fost efectuat pe 910 femei cu varsta intre 20 si 40 de ani.
Sursa: www.Gandul.ro

Acest articol a fost citit de 1666 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole