close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ata dentara si copiii

Ata dentara si copiii
Poate te intereaza si...

Ata dentara reprezinta o metoda de profilaxie a bolilor parodontale. Este indicat ca adultii sa utilizeze ata dentara de cel putin doua ori pe zi. In principal, ata dentara trebuie utilizata cu precadere seara, inainte de culcare. In acest articol vom discuta despre importanta pe care o are utilizarea de ata dentara in cazul copiilor.

Cand ar trebui sa incepeti sa folositi ata dentara in cazul copilului dumneavoastra?

Ar trebui sa incepeti sa folositi ata dentara inca din momentul in care copilului i-au erupt primii dinti primari. Din momentul in care copilului i-au erupt o parte din dintii primari sau chiar toti (intre varsta de doi si sase ani), parintii ar trebui sa incerce sa-si obisnuiasca copiii sa foloseasca ata dentara. Pe masura ce copii incep sa aiba dexteritate, ii puteti invata cum sa foloseasca ata dentara. Copiii incep sa foloseasca ata dentara singuri cam pe la varsta de 10 ani.

Pentru a le arata cat de important este sa utilizeze ata dentara, curatati-le dumneavoastra dintii cu ata dentara pana in momentul in care acestia vor putea sa o utilizeze singuri. Astfel, acestia vor sti importanta pe care o are utilizarea de ata dentara iar in momentul in care dintii permanenti vor incepe sa erupa, copiii vor sti cum sa utilizeze ata dentara de unii singuri. Folositi o ata dentara care este moale si flexibila, astfel incat gingia sa nu le fie afectata.
Cum va puteti invata copiii sa utilizeze ata dentara?

Incercati sa rupeti o bucata de atat dentara si la fiecare capat sa faceti cate un cerc, astfel incat degetele copilului sa incapa cu usurinta. Aceasta este o metoda foarte buna prin care copilul va putea sa utilizeze ata dentara pana in momentul in care va putea sa o tina singur. Apoi, va puteti folosi pe dumneavoastra ca exemplu si ii puteti arata copilului cum folositi dumneavoastra ata dentara. Iata ce trebuie sa faceti:

Rupeti o bucata de ata dentara si infasurati fiecare capat pe degetul mijlociu de la fiecare mana.
Apoi incepeti sa curatati dintele. Trebuie sa fiti atenti sa nu intindeti prea tare ata dentara deoarece aceasta s-ar putea rupe si v-ar putea rani gingiile.
Curatati apoi dintele, inclusiv spatiile interdentare si zonele de sub liniile gingivale. Pentru fiecare dinte, trebuie sa folositi o noua portiune din ata dentara.
Daca copilul va urmeaza exemplul, s-ar putea sa observati ca acestuia ii vor sangera gingiile la inceput. Dupa cateva zile, sangerarea va disparea, iar giingiile vor arata mai sanatoase. Daca sangerarea persista, cereti ajutorul dentistului.


Acest articol a fost citit de 1643 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole