close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ata dentara

Ata dentara
Poate te intereaza si...

Ata dentara este esentiala atunci cand va doriti sa aveti o igiena orala adecvata. Majoritatea oamenilor nu folosesc ata dentara deoarece sunt de parere ca aceasta nu ofera rezultate imediate.
Ata dentara, atunci cand este utilizata adecvat ajuta la indepartarea a circa 40% din bacterii si implicit a placii dentare. Bacteriile de la nivelul placii dentare produc acid. Acidul poate cauza carii, poate duce la iritarea gingiei si chiar la aparitia bolilor gingivale. Fiecare dinte are 5 suprafete (una frontala, una dorsala, doua laterale si una ocluzala). Daca nu folositi ata dentara inseamna ca lasati cel putin doua dintre aceste suprafete necuratate. Doar ata dentara poate patrunde in spatiile interdentare pentru a indeparta bacteria.
Ata dentara va poate de asemenea ajuta sa va mentineti tineretea, deoarece ajuta la profilaxia bolilor gingivale. Bolile gingivale afecteaza atat gingiile cat si tesutul osos.
Cum va puteti alege ata dentara potrivita?
Ata dentara este facuta in principal din nylon si teflon. Persoanele care au spatiile interdentare mari sau care sufera de retractie gingivala (pierderea tesutului gingival care duce la expunerea radacinilor dentare) obtin rezultate mai bune daca folosesc o ata dentara mai lata. Daca aveti spatiile interdentare mici, incercati sa folositi o ata dentara cu un diametru mi mic deoarece este mai rezistenta.
Daca purtati aparate dentare, atunci rugati-va ortodontul sa va recomande o ata dentara speciala.
Ponturi pentru folosirea atei dentare
In primele zile de utilizare, s-ar putea ca ata dentara sa va afecteze gingiile si sa provoace sangerarea acestora.
Daca sangerarea nu inceteaza chiar si dupa cateva zile, inseamna ca cel mai probabil suferiti de o boala parodontala. Vorbiti cu dentistul pentru a primi un diagnostic sigur.
Daca nu va pricepeti foarte bine sa utilizati ata dentara, folositi un suport de sustinere a atei dentare. De asemenea, puteti gasi in magazinele de specialitate si in farmacii unele ustensile speciale pentru curatarea spatiilor interdentare.


Acest articol a fost citit de 1761 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole