close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Astm

Astm
Poate te intereaza si...

Astm

Un studiu realizat de specialiştii americani, de la Şcoala de Sanatate Publica din cadrul Universitaţii Columbia, a reuşit, pentru prima oara, sa realizeze o legatura intre astm şi depresia post-traumatica la adulţi. Potrivit site-ului medicalnewstoday.com, rezultatele experimentelor sugereaza ca asocierea intre astm şi depresia post-traumatica nu se explica, aşa cum se credea anterior, prin influenţa genetica.
La acest studiu au participat 3.065 de perechi de barbaţi gemeni, care au copilarit impreuna şi au luptat alaturi in razboilul din Vietnam. Potrivit rezultatelor, dintre perechile de gemeni care prezentau diverse simptome cauzate de depresia post-traumatica s-au evidenţiat de 2,3 ori mai multe acele persoane care sufereau de astm, decat cele care aveau alt tip de suferinţe. La experimente au participat atat gemenii identici, cu acelaşi material genetic, cat şi gemeni bivitelini.
“Daca pana acum s-a crezut ca exista o componenta genetica ce leaga astmul de depresia post-traumatica, studiul nostru arata ca nu sunt diferenţe substanţiale intre rezultatele inregistrate in cazul gemenilor univitelini şi bivitelini”, a declarat profesorul Renee D. Goodwin, liderul echipei de cercetatori. De asemenea, Goodwin considera ca persoanele care sufera de astm şi au trecut prin experienţe tragice trebuie sa apeleze la ajutorul specialiştilor, ele fiind vulnerabile la stres şi alte suferinţe cauzate de depresia post-traumatica.
Sursa: www.stirimedicale.ro

Acest articol a fost citit de 1373 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole