close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Asistentii medicali vor putea refuza sa execute manoperele solicitate de medici

Asistentii medicali vor putea refuza sa execute manoperele solicitate de medici
Poate te intereaza si...

Presedintele Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania, Liliana Iordache, spune ca sunt in curs de elaborare standardele de exercitare a profesiei si un proiect privind introducerea dosarului de ingrijire a pacientului, documente care vor mentiona expres atributiile profesionale ale asistentilor medicali.
“Vom inainta propunerile noastre legislative Ministerul Sanatatii Publice. Practic, asistentul medical va avea propriul dosar al pacientului, unde se vor regasi toate manoperele executate. Pe acest dosar, el isi va pune propria parafa ce contine numele, prenumele, specialitatea si numarul de inregistrare din Registrul Unic National. De asemenea, asistentul nu-si va depasi competentele, fiind ferit in acest fel de culpa profesionala. El va putea refuza sa execute manopere care nu se regasesc in competentele obtinute prin diploma de studii. Sunt prea multe culpe profesionale prin depasirea atributiilor, colegii nostri neputand refuza sarcinile suplimentare care li se atribuie.
In Marea Britanie, asistentii au in buzunar codul de etica si standardele de exercitare a profesiei, iar in momentul in care primesc o sarcina, le consulta ca sa vada daca au voie sa faca sau nu acel lucru. Asa va fi si la noi”, a declarat Liliana Iordache, presedintele OAMMR.
Potrivit estimarilor OAMMR, la nivel national se inregistreaza, anual, peste 30 de cazuri de culpa profesionala in randul asistentilor medicali, toate acestea avand drept cauza depasirea competentelor profesionale.
Sursa: www.oamr-iasi.ro

Acest articol a fost citit de 1520 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole