close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Aplicarea fatetelor dentare

Aplicarea fatetelor dentare
Poate te intereaza si...

Pentru aplicarea fatetelor dentare sunt necesare de obicei trei vizite la cabinetul dentistului. Inainte de aplicarea fatetelor dentare, dentistul va va explica ce urmeaza sa se intample in timpul acestui procedeu. Acest lucru se intampla de obicei pe parcursul primei vizite

Cum se realizeaza aplicarea fatetelor dentare?

Pe parcursul celei de a doua vizite, se poate ca dentistul sa fie nevoit sa indeparteze o mica parte din smaltul dentar. Acest lucru se intampla deoarece dentistul trebuie sa creeze spatiu pentru aplicarea fatetelor dentare. Procedura de indepartare a smaltului nu este dureroasa, dar poate creea disconfort. Dentistul va folosi anestezic local daca este nevoie de asta.

Apoi, dentistul va face un mulaj al dintilor. Acest mulaj va fi trimis la un laborator de tehnica dentara. Tehnicienii dentari vor realiza fatetele dentare. In general este nevoie de una sau doua saptamani pentru ca fatetele dentare sa poata fi realizate. In tot acest timp, se poate pune o fateta dentara temporara.

Pe parcursul celei de a treia vizite se va face aplicarea si fixarea fatetelor dentare. Mai intai, dentistul va realiza aplicarea fatetelor dentare cu ajutorul apei sau al glicerinei. Astfel va veti putea da seama cum aratati cu ele. Daca culoarea fatetelor nu este cea dorita, ele pot fi ajustate.

Dentistul va curata apoi suprafetele dentare si va trece la aplicarea fatetelor dentare. La ora actuala, exista pe piata anumite fatete dentare care sunt incredibil de subtiri (0,2 mm). Pentru aplicarea acestor tipuri de fatete dentare nu este necesara pregatirea in prealabil a dintilor. Procedura este de asemenea reversibila, deoarece nu se modifica structura dintilor.

Probabil ca va trece ceva timp pana sa va obisnuiti cu fatetele dentare. Nu va trebui sa schimbati felul in care va periati sau folositi ata dentara. Dar ar trebui sa aveti grija sa nu:
- va roadeti unghiile
- roadeti creioane, gheata sau alte obiecte tari
-exercitati o presiune foarte mare pe suprafetele dintilor.
Daca nu respectati sfatul de mai sus, exista posibilitatea ca fatetele dentare sa cada, sa se rupa sau sa se ciobeasca. Dentistul va va ruga sa reveniti la cabinet la cateva saptamani dupa aplicarea fatetelor dentare pentru a verifica daca totul este in regula.

Factori de risc:

Daca smaltul este indepartat de pe dinti, acestia pot deveni sensibili.
S-ar putea ca fatetele dentare sa nu aiba exact aceeasi culoare cu cea a celorlalti dinti.
Fatetele dentare pot aluneca sau cadea.


Acest articol a fost citit de 2628 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole