close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Aplicabilitatea ozonului in cadrul medicinei dentare

Aplicabilitatea ozonului in cadrul medicinei dentare
Poate te intereaza si...

Aplicabilitatea ozonului in cadrul medicinei dentare se bazeaza pe faptul ca are capacitatea de a trece prin smaltul demineralizat si dentina, distrugand astfel microorganismele cantonate in leziunile carioase.
Sub actiunea lui se scindeaza in primul rand legaturile carbonice duble din structura diferitelor proteine, enzime, toxine, bacterii, virusuri si ciuperci.
Intrucat unul din obiectivele prepararii cavitatilor consta tocmai in indepartarea tesuturilor dentare infectate, distrugerea bacteriilor si regenerarea structurilor dentare decontaminate ofera noi oportunitati terapeutice conservatoare.

Ozonul este util si in tratamentul hipersensibilitatii si abraziunii dentare, intrucat nu doar elimina bacteriile, ci prin denaturare, obtureaza canaliculele dentinare si suprima durerea.
De asemenea, se foloseste cu succes in tratamentul gangrenelor pulpare, parodontitelor si fistulelor apicale, in parodontologie si endodontie.

Aplicabilitatea ozonului nu se limiteaza la tesuturile dure dentare, ci se extinde si asupra partilor moi din cavitatea bucala.
Astfel, o parte din infectiile mucoasei orale reprezinta indicatii ale utilizarii ozonului: stomatite, afte, herpes, micoze, cheilite, periimplantite, alveolite.

Aparatul care produce ozonul este prevazut cu un sistem complex de protectie pentru a evita eventualele accidente provocate de gazul toxic pe care il elibereaza.
Dispozitivul este prevazut cu o piesa de mana, pe care se monteaza cape siliconice. Intre acestea cape si suprafetele dentare se formeaza vid, in care are loc eliberarea ozonului. Gazul nu ajunge in atmosfera, pentru ca dupa exercitarea efectului terapeutic este absorbit de aparat.
Tratamentul cu ozon este rapid (20-60 secunde), nedureros, deci nu presupune anestezie; nu produce alergii si reactii adverse.
In plus, nu este contraindicat in cazul femeilor insarcinate si la copii.
Aparatele cu ozon destinate utilizarii in medicina dentara sunt disponibile de mai multi ani si sunt folosite in completarea sau substituirea mijloacelor terapeutice clasice.
Sursa: www.clinicistomatologice.ro/clinici-stomatologice-bucuresti/flor-dent.html

Acest articol a fost citit de 1174 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole