close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Aparatele dentare si igiena orala

Aparatele dentare si igiena orala
Poate te intereaza si...

Aparatele dentare fac ca igiena orala sa fie mai dificil de efectuat. Acest lucru se intampla deoarece aparatele dentare au spatii mici unde pot ramane prinse resturile alimentare si placa dentara. Daca igiena orala nu este corect efectuata atunci cand se utilizeaza aparatele dentare, pot aparea pete la nivelul smaltului si/ sau carii dentare in proximitatea braketilor.

Daca utilizati aparatele dentare, este recomandat ca dupa fiecare masa sa va periati cu atentie dintii, folosind o periuta cu perii moi si o pasta de dinti pe baza de fluor. Clatiti-va bine cavitatea bucala si verificati in oglinda daca v-ati periat bine dintii. Folositi ata dentara pentru a curata cu atentie spatiile interdentare si dintii. O data la sase luni, mergeti la dentist pentru ca acesta sa va curate profesionist dintii si gingiile.

Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa efectuati corect igiena orala, chiar daca purtati aparatele dentare:

Pregatiti – va sa efectuati periajul dentar: Scoateti orice piesa a aparatului dentar care poate fi indepartata (cum ar fi elasticele)

Curatati – va aparatele dentare: Inclinati periuta la un unghi de 45° pentru a putea curata mai bine sarma aparatelor dentare. Aveti rabdare atunci cand va periati deoarece trebuie sa va asigurati ca ati indepartat toata placa si toate resturile de substante organice.

Periati – va dintii: Curatati fiecare dinte individual. Fiecare dinte trebuie periat pentru circa 20 de secunde, atat pe fata interna cat si pe cea externa. Nu uitati sa periati si suprafetele ocluzale.

Folositi ata dentara: Folositi o ata dentara speciala, pentru a putea curata si zonele din proximitatea aparatului dentar. Rugati-va dentistul sa va arate cum sa folositi corect acest tip de ata dentara.

Clatiti si verificati-va dintii: Clatiti bine cu apa sau cu apa de gura si apoi uitati-va in oglinda pentru a vedea daca v-ati periat corect.

Aparatul dentar, mai ales componentele de metal ar trebui sa luceasca si sa aveti senzatia de curatenie atunci cand va plimbati limba la nivelul acestora.


Acest articol a fost citit de 2062 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole