close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Apa de gura cu fluor si diabetul

Apa de gura cu fluor si diabetul
Poate te intereaza si...

Curatarea regulata a dintilor este foarte importanta pentru pacientii cu diabet deoarece acestia sufera adeseori de xerostomie (sindromul gurii uscate).

Xerostomia cronica poate duce la carierea dintilor deoarece nu exista o cantitate suficienta de saliva pentru a inlatura resturile de substante organice si bacteriile. Saliva are de asemenea rol de tampon cand vine vorba de acidul produs de bacteriile dela nivelul placii bacteriene. Daca aveti diabet si suferiti adeseori se xerostomie, dentistul va poate recomanda sa folositi o apa de gura pe baza de fluor.

Majoritatea apelor de gura pe baza de fluor contin indulcitori artificiali care nu influenteaza glicemia. Exista insa si ape de gura cu fluor care contin zaharuri. Aveti grija deoarece acestea va pot afecta serios glicemia.

Ca regula generala, apele de gura cu fluor nu sunt periculoase, atata timp cat respectati instructiunile si evitati sa le inghititi.

Ca si alternativa, dentistul va poate recomanda sa faceti anumite tratamente de fluorizare pentru a preveni aparitia cariilor. Cea mai buna metoda de prevenire a cariilor si a afectiunilor gingivale in cazul pacientilor cu diabet este sa aiba o igiena orala adecvata, adica sa se perieze corect pe dinti si sa foloseasca ata dentara.

Daca aveti diabet si sunteti predispusi la aparitia xerostomiei, atunci ar trebui sa va spalati pe dinti mai frecvent pentru a scapa de resturile de substante organice si de bacterii. Si poate ar trebui sa va ganditi sa folositi o periuta de dinti cu perii moi pentru a evita iritatiile gingivale.


Acest articol a fost citit de 1419 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole