close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Apa de gura

Apa de gura
Poate te intereaza si...

Este necesar ca apa de gura sa faca parte din rutina dumneavoastra de igiena orala. Este recomandat ca apa de gura sa fie folosita alaturi de ata dentara si de periuta de dinti.

Apa de gura poate contine o varietate de ingrediente ce ajuta la lupta impotriva bacteriilor de la nivelul cavitatii orale. Apa de gura contine de obicei clorura de cetilpiridiniu, o substanta despre care s-a dovedit ca este eficienta in lupta impotriva germenilor. Aceasta substanta este sigura, dar exista riscul sa va ramana un gust neplacut in gura dupa de folositi apa de gura.

Apa de gura mai contine iodura de povidona si uleiuri esentiale. Dar orice tip de apa de gura va poate ajuta sa va imbunatatiti igiena orala. Recent s-a facut un studiu la care au participat 80 de persoane cu varsta de 16 ani. Studiul a fost publicat in Journal of Clinical Pediatric Dentistry. Tinerii au fost pusi sa utilizeze ape de gura diferite timp de doua saptamani. Tesutul lor gingival a fost examinat la inceputul si la sfarsitul studiului.

In urma studiului, s-a dovedit ca apa de gura care contine iodura de povidona, uleiuri esentiale sau clorhexadina reduce semnificativ placa dentara si bacteriile care duc la aparitia gingivitei. Cel de al patrulea tip de apa de gura utilizat, cel care continea extracte din plante, s-a dovedit destul de eficient impotriva placii bacteriene, dar rezultatele nu au fost semnificative.

Studiile au aratat ca apa de gura este mai eficienta in reducerea placii dentare si a semnelor caracteristice gingivitei daca este folosita dupa un periaj dentar. Indiferent de tipul de apa de gura pe care il folositi, asigurati-va ca urmati cu atentie instructiunile si ca nu o inghititi.

Nu este recomandat ca, copii mici, sa foloseasca apa de gura deoarece exista pericolul ca acestia sa o inghita in loc sa o scuipe. Apa de gura care contine fluor, daca este ingerata, poate duce la aparitia fluorozei.


Acest articol a fost citit de 1967 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole