close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Anxietatea dentara

Anxietatea dentara
Poate te intereaza si...

Anxietatea dentara este o reactie la un un pericol, in acest caz fiind vorba despre dentisti. Pentru unii oamenii, anxietatea dentara este atat de severa incat le afecteaza calitatea vietii. Trebuie sa stiti ca anxietatea dentara nu este acelasi lucru cu fobia dentara. Indiferent daca suferiti de anxietatea dentara sau de fobia dentara, trebuie sa fiti constienti de faptul ca aceste afectiuni va impiedica sa aveti parte de un tratament dentar de calitate.

Este important sa infruntati factorii (cauzele) care va provoaca anxietatea dentara. Desi uneori este tratata cu umor, anxietataea dentara este o problema foarte serioasa. Exista foarte multi oameni care din cauza anxietatii dentare sau a fobiei dentare au trait foarte multi ani cu o afectiune dentara care nu numai ca le-a cauzat durere periodic, dar le-a si afectat serios calitatea vietii.
Trebuie sa stiti ca daca evitati controalele stomatologice, acest lucru poate avea consecinte grave asupra sanatatii.

Frica de dentist
Exista mai multe studii care s-au facut despre anxietatea dentara. Cercetatorii au demonstrat ca femeile sunt mai predispuse la anxietatea dentara decat barbatii. Anxietatea dentara isi face de obicei debutul in jurul varstei de 12 ani. Nu este neobisnut ca persoanele care sufera de anxietate dentara sau de fobie dentara sa aiba niste dinti lipsa sau o dantura foarte cariata.

Conform unor studii efectuate de cei de la University of Wuppertal, majoritatea celor care sufera de anxietate dentara nu au fost niciodata la dentist in perioada adulta, iar singurul lucru care i-a determinat sa efectueze totusi un control stomatologic a fost durerea dentara cronica de care sufereau.

Cauzele anxietatii dentare si a fobiei dentare

In urma studiilor efectuate pe subiecti umani, cercetatorii au descoperit ca exista niste factori comuni pentru anxietatea dentara si fobia dentara. Dintre acesti factori enumeram:

Durerea – frica de durere este una dintre principalele cauze pentru anxietatea dentara. Frica de durere apare de obicei in urma unei experiente dentare traumatizante. 6% dintre oamenii care nu au fost la dentist in ultimul an au declarat ca acest lucru s-a datorat fricii.Acest articol a fost citit de 2579 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole