close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Anestezia in timpul sarcinii

Anestezia in timpul sarcinii
Poate te intereaza si...

Anestezia este o metoda prin care se suprima temporar senzatia de durere si de discomfort.
Daca sunteti insarcinata sau daca credeti ca ati putea fi insarcinata, spuneti-i acest lucru dentistului in timpul consultului.
In primul trimestru de sarcina, cel mai bine este sa evitati orice tip de tratament dentar care nu este absolut necesar. Daca tratamentul dentar este absolut necesar, cel mai bine este sa discutati despre metodele de anesteziere cu dentistul si obstetricianul dumneavoastra. Acestia va vor ajuta sa va decideti care este cea mai buna optiune pentru dumneavoastra. In orice caz, este bine sa evitati anestezierea in primul trimestru.

Anestezia locala

Se poate ca dentistul sa va faca o injectie pentru ca sa va amorteasca o regiune a cavitatii bucale. Aceasta injectie se numeste anestezic local. Femeile insarcinate pot primi un anestezic local daca tratamentul stomatologic este absolut necesar. Majoritatea dentistilor va vor spune ca cel mai bine este sa efectuati tratamentul stomatologic inainte sau dupa sarcina.
Femeile care alapteaza pot primi doze normale de anestezic local, deoarece anestezicul nu afecteaza copilul.
Daca este posibil, femeile insarcinate ar trebui sa nu utilizeze anestezic local care contine epinefrina. Daca epinefrina ajunge accidental in torentul de sange, ea poate reduce cantitatea de sange care ajunge la placenta. Epinefrina cauzeaza spasme ale vaselor de sange. Spasmele ar putea afecta arterele care iriga uterul.

Sedarea

Sedarea va poate face sa va simtiti ametita si reduce nivelul de anxietate. Femeile insarcinate ar trebui sa evite sedarea cu oxid de nitrogen (azot), mai ales in primul trimestru de sarcina. Exista si alte optiuni pentru a reduce anxietatea pe care o simtiti pe scaunul dentistului. Dintre aceste optiuni enumeram ascultarea de muzica relaxanta sau acupunctura.

Anestezia generala

Anestezia generala va face sa va pierdeti contiinta. Efectele anesteziei generale asupra femeii insarcinate si asupra fatului variaza. Depinde foarte mult de medicamentul care este folosit pentru anesteziere. In majoritatea cazurilor, femeile insarcinate ar trebui sa evite anestezia. Daca sunteti insarcinata sau daca credeti ca sunteti insarcinata, spuneti-i acest lucru dentistului dumneavoastra.


Acest articol a fost citit de 6780 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole