close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Anestezia dentara. Sedarea

Anestezia dentara. Sedarea
Poate te intereaza si...

Sedarea este o metoda de anestezie. Dentistul alege sedarea in momentul in care are ca pacienti persoane anxioase sau copii. Sedarea este folosita mai ales in cazul in care exista persoane care au fobie fata de dentisti. Fobia fata de dentisti poate avea mai multe cauze, una dintre principalele cauze fiind insa experientele traumatizante din copilarie.

Sedarea implica unele medicamente cum ar fi tranchilizante si medicamentele antianxietate, astfel incat pacientul sa poate ramane calm si relaxat in timpul tratamentului stomatologic. Medicamentele pentru sedare pot fi administrate intravenos sau pe cale orala. Sedativele administrate pe cale orala sunt ideale pentru persoanele carora le este frica de ace.

Majoritatea pacientilor se simt atat de relaxati, incat sunt pe punctule de a adormi. Pe langa sedare, dentistul efectueaza si anestezia locala pentru a bloca durerea ce poate surveni in timpul unor tratamente. Pacientul este treaz pe toata perioada realizarii tratamentelor, dar cel mai probabil nu-si va aminti foarte multe lucruri dupa.

Atunci cand stiti ca urmeaza sa fiti sedati, cel mai bine este sa lauti cu dumneavoastra un insotitor. Cel mai probabil acesta va trebui sa aiba grija de dumneavoastra si eventual sa si conduca.

Sedarea este o optiune foarte buna pentru cei carora le este frica de dentisti, dar vor totusi sa aiba parte de tratamente dentare.


Acest articol a fost citit de 1832 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole