close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Anchiloglosia

Anchiloglosia
Poate te intereaza si...

Anchiloglosia este cunoscuta mai ales sub denumirea de limba fixata. Anchiloglosia este de fapt o malformatie congenitala in care tesutul care leaga limba de planseul cavitatii bucale (frenul lingual) prezinta anomalii de dimensiune.

La unele persoane frenul lingual este prea scurt, iar la altii este prea lung. La alte persoane anchiloglosia este cauzata de frenul lingual care s-a dezvoltat anormal si impiedica mobilitatea limbii.

Majoritatea cazurilor de anchiloglosie sunt usoare. Ele nu necesita tratament. In unele cazuri, anchiloglosia genereaza dificultati in vorbire si masticatie. Uneori, frenul trage tesutul gingival si poate cauza aparitia bolilor parodontale.

Simptomele

Majoritatea anchiloglosiilor nu sunt observate decat in momentul in care copilul are 12 sau 18 ani. Detectarea tardiva este cauzata de faptul ca majoritatea simptomelor sunt legate de vorbire, asa ca parintele nu-si da seama ca copilul sau sufera de anchiloglosie pana cand acesta nu incepe sa vorbeasca.

Un copil care sufera de anchiloglosie va intampina de obicei dificultati cand va incerca sa pronunte anumite sunete. Cateodata, parintii observa problema abia atunci cand isi spala copilul pe dinti. Unii copii pot spune ca resimt durere la nivelul limbii. Durerea survine atunci cand copilul incearca sa-si miste limba si nu poate. Apoi, frenul lingual se inflameaza.

Diagnosticul

Anchiloglosia poate fi observata cu usrinta in timpul unei examinari a cavitatii bucale de catre un stomatolog. Anchiloglosia poate fi observata si de catre un medic pediatru sau de catre un logoped.

Daca anchiloglosia este observata la un copil, si daca acesta nu se plange de nici o durere, se poate astepta pentru a se observa evolutia anchiloglosiei in timp.


Acest articol a fost citit de 3614 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole