close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Analize medicale

Analize medicale
Poate te intereaza si...

Informatii utile despre analize medicale, in ce constau, cat de des sa ne facem etc. Aici o sa gasiti tot ce vreti sa stiti despre analize medicale.

Cand spunem analize medicale ne referim la analizele medicale care se fac intr-un laborator. Aceste analize medicale sunt de fapt niste instrumente prin care se evalueaza starea de sanatate a pacientilor. Trebuie sa stiti ca unele analize medicale pot fi complexe, iar altele mai putin complexe, in functie de ce anume se investigheaza.

In mod normal, un adult sanatos (fara nici un fel de afectiune), ar trebui sa efectueze analize medicale complete cam o data pe an. Cel mai bine este ca aceste analize medicale sa fie efectuate dimineata.
Atunci cand stiti ca urmeaza sa vi se faca anumite analize medicale, este bine sa respectati unele recomandari (mai ales daca veti face analize medicale pentru care vi se va recolta sange si urina).

Este de preferat ca atunci cand urmeaza sa va faceti analize medicale sa nu:

- mancati nimic dimineata
- prezentati gripa, raceala sau alte afectiuni care provoaca febra
- fi mancat alimente prea grase sau prea dulci in seara de dinaintea recoltarii

Dupa cum am mai spus, adultul sanatos trebuie sa efectueze anumite analize medicale uzuale. Dintre aceste analize medicale enumeram: testele de sange si sumarul de urina. In afara de acestea, femeile ar trebui sa efectueze un test Papanicolau pe an iar atat femeile cat si barbatii ar trebui sa efectueze o data pe an niste analize medicale care sa cuprinda testul Wasserman (pentru depistarea sifilisului) si teste pentru depistarea TBC-ului.

Cele mai comune analize medicale cuprind:

- hemoleucograma (eritrocite, leucocite, trombocite, hemoglobina si hematocrit)
- analize biochimice ( colesterol, glicemie, trigliceride, creatinina, acid uric, uree, TGO, TGP, bilirubina totala, bilirubina indirecta)
- VSH

Trebuie sa stiti ca unele analize medicale pot fi influentate de anumiti factori. Analizele medicale pot avea valori mai mari sau mai mici decat valorile normale, acestea numindu-se valori patologice.
Este important sa stiti ca in majoritatea cazurilor, doctorul nu poate pune un diagnostic doar bazandu-se pe analize medicale.
Dupa ce ati primit rezultatele acestor analize medicale, trebuie sa va prezentati cu ele la doctor pentru ca acesta sa vi le citeasca.


Acest articol a fost citit de 17035 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole