close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Alungirea coronara

Alungirea coronara
Poate te intereaza si...

Alungirea coronara este o procedura chirurgicala destul de des intalnita. In alungirea coronara, dentistul indeparteaza tesutul gingival, tesutul osos sau pe amandoua pentru a expune o portiune mai amre din structura dintelui.

De ce este facuta alungirea coronara?

Alungirea coronara se face atunci cand un dinte trebuie tratat. Alungirea coronara se face mai ales atunci cand dintele este mult prea acoperit de gingie, astfel incat nu exista destule structuri dentare care sa sustina viitoarele plombe sau coroane dentare.
Acest lucru apare de obicei atunci cand dintele se fractureaza in apropierea liniei gingivale, sau cand o coroana dentara sau o plomba cad iar dintele ramas prezinta carii. Pentru ca dentistul sa poate amplasa o plomba sau o coroana, acesta va trebui sa faca alungirea coronara pentru a expune mai multe structuri ale dintelui. Dupa cum am mai spus, alungirea coronara se face prin indepartarea unei portiuni din tesutul gingival sau osos. Unele persoane prezinta foarte mult tesut gingival la nivelul dintilor de pe arcada superioara. Dentistii spun despre aceste persoane ca prezinta „zambet gingival”.

Pregatirea

Inainte de a vi se face alungirea coronara, va trebui sa fiti consultati de catre un parodontolog (dentist specializat in diagnosticarea si tratamentul bolilor gingivale). In timpul acestui control, parodontologul va analiza radiografiile si istoricul medical. Parodontologul va fixa apoi ziua in care va avea loc procedura de alungire coronara.

Iainte de operatie, vi se va face o curatare profesionala a danturii.
Daca dintele necesita amplasarea unei coroane dentare, parodontologul va pune o coroana dentara temporara. Aceasta are rolul de a proteja dintele. De asemenea, coroana dentara provizorie va face ca alungirea coronora sa fie mai simpla deoarece dentistul va vedea cu exactitate cat tesut gingival sau osos sa indeparteze.

Zona care a fost supusa operatiei se va vindeca in aproximativ trei luni. Apoi dentistul va pune o noua coroana dentara temporara care sa se potriveasca noii structuri pe care o are dintele.


Acest articol a fost citit de 4379 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole