close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Alte mituri despre obturatia de canal

Alte mituri despre obturatia de canal
Poate te intereaza si...

Obturatia de canal reprezinta un tratament stomatologic menit sa repare si sa salveze un dinte infectat. Se spune ca obturatia de canal ar fi unul dintre cele mai de temut tratamente stomatologice, din cauza acestei temeri aparand si unele mituri.
Exista o multime de pacienti care prefera ca dintele lor sa fie extras in loc sa i se faca o obturatie de canal. Inainte sa luati o decizie, priviti care sunt cele mai raspandite mituri despre obturatiile de canal, si incercati sa descoperiti singuri adevarul

1. Obturatia de canal poate genera unele boli
Ideea ca bacteria care ramane prinsa in interiorul unui dinte caruia i s-a facut obturatie de canal poate cauza afectiuni ca : boli de inima, boli renale sau artrita, provine de la doctorul Price. Acest doctor, Weston Price, a facut un studiu intre 1910 si 1930 in urma caruia a emis aceasta teorie. Cercetarile efectuate recent pentru a cerceta teoria doctorului Price, au relevat ca ipoteza emisa de acest doctor nu este valida.
Cavitatea bucala este bogata in bacterii. S-a descoperit ca bacteriile se gasesc chiar si pe dintii pe care nu exista nici o carie. Si gingiile perfect sanatoase prezinta bacterii.

2. Trebuie sa suferiti inainte ca tratamentul de obturatie de canal sa devina necesar
Nu intotdeauna dintii care au nevoie de obturatie de canal provoaca durere. De fapt, s-ar putea ca dintii care nu sunt vitali sa aiba nevoie de un tratament de obturatie de canal pentru a se preveni infectarea lor.
Dentistul va va examina cu grija dantura in timpul controalelor stomatologice. De obicei, in timpul acestor controale de rutina dentistul va descoperi daca dintii dumneavoastra necesita o obturatie de canal. Dintre testele care se fac pentru a se decoperi daca un dinte nu mai este vital, enumeram:
Testul de temperatura
Testul de percutie
Testul pentru a verfica daca pulpa este vitala

3. Beneficiile obtinute in urma obturatiei de canal nu sunt de durata
O parere total gresita este aceea ca beneficiile obtinute in urma tratamentului de obturatie de canal nu dureaza foarte mult. Acest mit a aparut din cauza pacientilor care au observat ca dintele lor s-a crapat la cateva luni dupa incheierea tratamentului de obturatie de canal.
Atunci cand nervul este extras, dintele nu mai este irigat cu sange. Dintele devine astfel casant, si in functie de plomba folosita si de presiunea exercitata pe parcursul masticatiei, acesta se poate fractura sau rupe. Fracturarea dintelui se poate produce si din cauza amplasarii incorecte a coroanei dentare.
Din punct de vedere tehnic, obturatia de canal nu a dat gres, ci procesul de restaurare a dintelui.


Acest articol a fost citit de 5534 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (1)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole