close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Alcoolism

Alcoolism
Poate te intereaza si...

Termenul de alcoolism se refera la o boala cunoscuta sub numele de sindromul dependentei de alcool. Cand spunem alcoolism, ne referim la toate problemele legate de consumul de alcool si de abuzul de alcool. Exista mai multe probleme care pot cauza alcoolism.

Consumul de alcool
Consumul de alcool poate avea diverse niveluri de severitate, de la consumul moderat pana la consumul sever, care poate pune in pericol viata. Desi dependenta de alcool (alcoolism) este stadiul cel mai sever, chiar si consumul moderat de alcool poate fi periculos.

Betia

In mod oficial, betia este clasificata ca fiind starea care apare dupa consumul a 5 sau mai multe pahare in cazul barbatilor si a patru sau mai multe pahare in cazul femeilor. Betia inseamna de fapt consumul excesiv de alcool, pana in momentul in care nu se mai pot stapani unele functii ale organismului. Betia este una dintre cele mai des intalnite probleme legate de alcool in randul tinerilor sub 21 de ani.

Abuzul de alcool

Abuzul de alcool apare atunci cand persoana in cauza continua sa bea chiar si dupa ce depaseste stadiul de betie. Persoana care abuzeaza de alcool continua sa bea chiar daca acest comportament ii aduce prejudicii legale, sociale si personale. Abuzul de alcool poate duce la absentarea de la serviciu sau scoala, la neglijarea copiilor si a sarcinilor casnice, precum si la probleme legale.

Dependenta de alcool

Alcoolismul apare atunci cand persoanele in cauza incep sa pofteasca la alcool, sa piarda controlul asupra cantitatii pe care o ingera, sa dezvolte intoleranta la alcool, in asa fel incat acestia sunt nevoiti sa bea mai mult pentru a obtine aceleasi efecte. Alcoolismul este de natura cronica si progresiva. Alcoolismul se manifesta printr-o nevoie disperata de a bea, in ciuda problemelor care se tot repeta.

Se poate mosteni alcoolismul?

Alcoolismul se poate raspandi la mai multi membrii ai aceleasi familii. Un numar mare de cercetari stiintifice indica faptul ca si genetica joaca un rol important in cazurile de alcoolism. Cercetarile arata insa ca un factor important il joaca si mediul social. Daca o persoana creste intr-un mediu social unde exista alcoolici, atunci aceasta persoana va prezenta un risc mai mare de a deveni dependent de alcool.
Desi majoritatea cercetarilor arata ca ereditatea joaca un rol important in riscul de dezvoltare a alcoolismului, asta nu inseamna ca un istoric familial bogat in cazuri de alcoolism condamna o persoana sa devina alcoolica. Predispozitia genetica poate fi depasita.
Acest articol a fost citit de 1575 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole