close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Albirea dintilor

Albirea dintilor
Poate te intereaza si...

Albirea dintilor este o procedura care apartine de cosmetica dentara. Albirea dintilor este realizata in general pentru a se obtine un zambet mai frumos. Dupa circa un deceniu de cercetari s-a demonstrat ca albirea dintilor este o procedura sigura si eficienta. Din ce in ce mai multe produse de albirea dintilor de pe piata au trecut testele de laborator si studiile clinice. S-a demosntrat ca aceste produse pentru albirea dintilor nu au efecte adverse asupra dintilor si gingiilor. Este recomandat ca inainte sa folositi produse pentru albirea dintilor sa va asigurati ca acestea sunt aprobate. Pentru un plus de siguranta, puteti cere parerea dentistului dumneavoastra.

In trecut , substantele pentru albirea dintilor folosite de catre dentisti aveau o concentratie ridicata de inalbitor, ceea ce provoca sensibilitatea dentara. In ziua de astazi, produsele pentru albirea dintilor contin substante tampon iar sensibilitatea dentara apare din ce in ce mai rar. Sensibilitatea dentara poate aparea la unele persoane dupa albirea dintilor mai ales daca acestea consuma alimente reci sau fierbinti. Sensibilitatea dentara dispare complet la circa 48 de ore.

Daca totusi sensibilitatea dentara apare, exista cateva metode prin care o puteti elimina:

- Daca folositi un mulaj special, purtati mulajul pentru o perioada mai scurta de timp
- Pentru periaj, folositi o pasta de dinti special facuta pentru dinti sensibili care contine nitrat de potasiu. Aceasta subtsanta calmeaza durerea dentara cauzata de iritarea terminatiilor nervoase.
- Rugati-va dentistul sa va recomanda un produs pe baza de fluor, deoarece fluorul ajuta la remineralizarea dintilor. Periati-va cu aceasta pasta timp de 4 minute inainte si 4 minute dupa folosirea produselor pentru albirea dintilor.
- Faceti o pauza intre etapele de albire a dintilor, pentru ca dantura sa aiba timp sa se obisnuiasca cu procesul de albire a dintilor. In circa 24 de ore, sensibilitatea dentara se va ameliora. Cu cat dintii se obisnuiesc mai bine cu produsele de albire, cu atat sensibiliatea scade.

Exista unele situatii in care dentistul nu va fi de acord cu albirea dintilor:

- daca aveti afectiuni gingivale, smaltul este uzat, prezentati carii sau o sensibilitate dentara crescuta
- daca sunteti insarcinata sau alaptati
- daca aveti coroane dentare sau plombe sau alte tipuri de lucrari dentare la nivelul incisivilor si caninilor. In acest caz, dentistul nu va putea sa aplice substantele pentru albirea dintilor.


Acest articol a fost citit de 1689 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole