close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Albirea dentara Efecte secundare

Albirea dentara Efecte secundare
Poate te intereaza si...

Albirea dentara este procedeul prin care se indeparteaza petele si zonele de pigmentare de pe suprafata dintelui. Desi albirea dintilor este considerata ca fiind o procedura destul de sigura, ar trebui sa cunoasteti si efectele secfundare pe care le poate avea aceasta procedura inainte sa va decideti sa va albiti dintii.

Majoritatea oamenilor care apeleaza la albirea dintilor nu au parte de efecte secundare si sunt foarte multumiti de rezultate. Exista insa si oameni care pot experimenta unul sau mai multe dintre urmatoarele efecte secundare asociate cu albirea dintilor.

Sensibilitatea dentara

Dintii pot deveni sensibili in timpul procesului de albire dentara, sensibiliatea putand fi resimtita si pe o perioada scurta de timp dupa terminarea procesului de albire. Aceasta sensibilitate este cauzata de expunerea dentinei in timpul procesului de albire. Persoanele care stiu ca sufera de sensibilitate dentara ar trebui sa ii spuna acest lucru stomatologului inainte ca acesta sa se inceapa procedura de albire dentara.

Iritatia mucoasei

Cunoscuta si sub numele de arsura chimica. Aceasta iritatie poate aparea daca gingia intra in contact cu agentul de albire in timpul procedurii de albire dentara.
Atunci cand apare iritatia mucoasei, zona de gingie care a intrat in contact cu agentul de albire poate capata un aspect alb. Gingia isi recapata culoarea dupa o perioada scurta de timp, dar majoritatea pacientilor intra in panica cand vad cum arata gingiile dupa ce dintii au fost albiti cu un agent de albire ce avea o concentratie mare de peroxid de hidrogen. Daca agentul de albire intra in contact cu gingia pe o perioada mai mare de timp, se poate ca zona respectiva de gingie sa fie foarte imflamata si inrosita.

Rezultate nedorite

In functie de nuanta initiala a dintelui, se poate sa nu fiti multumiti de rezultatele tratamentului de albire. Exista cazuri in care unele persoane nu observa nici o schimbare a nuantei dintelui dupa tratamentul de albire. Acest lucru se intampla deoarece dantura lor era foarte patata, sau din cauza ca pigmentatia era localizata la nivelul dentinei. Se poate ca persoanele care isi albesc dintii prea des sa observe ca dintii lor capata o nuanta de gri sau o nuanta translucida.


Acest articol a fost citit de 2033 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole