close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Afla in 45 de minute daca esti predispus la carii

Afla in 45 de minute daca esti predispus la carii
Poate te intereaza si...

Afla in 45 de minute daca esti predispus la carii

Mai multe clinici stomatologice private din Romania au adoptat recent metoda "minimei interventii", recunoscuta drept cea mai eficace in preventia si tratarea cariilor dentare, nedureroasa si non-invaziva.

Conceptul include noi tehnici care exclud interventiile chirurgicale si metodele stomatologice traditionale, scrie Gandul.

Metoda consta in introducerea unui set de teste care permit detectarea timpurie a potentialilor factori de risc ai cariilor, supravegherea acestei afectiuni si, daca este necesar, tratarea ei.

Astfel, stomatologii utilizeaza tehnici moderne de diagnosticare si tratare a cauzelor care duc la aparitia cariilor, controland dezvoltarea acestora, cu scopul de a evita o posibila operatie.

Trei teste simple

Specialistii spun ca trei teste simple - care se efectueaza si se "citesc" in 45 de minute - pot detecta predispozitia la carii.

Saliva Check Buffer, testul de verificare a salivei, determina nivelul pH-ului, consistenta, cantitatea si calitatea salivei. Aceste patru caracteristici le arata medicilor daca suferim sau nu de afectiuni ale glandei salivare, daca suntem predispusi la carii sau eroziuni dentare, precum si eficienta salivei in neutralizarea acizilor din mediul oral.

Testul de depistare a bacteriei Streptococcus Mutans - Saliva Check Mutans - indica nivelul salivar al acestui streptococ. Conform specialistilor stomatologi, aceasta bacterie joaca un rol semnificativ in aparitia cariilor, iar prezenta ei in saliva determina riscul de formare a acestor afectiuni dentare. Examinarea nu este dureroasa, iar realizarea testului si "citirea" rezultatelor nu depasesc 15 minute.

Cel de-al treilea test, Plaque Indicator Kit, le ofera medicilor stomatologi o imagine completa a zonelor afectate de placa bacteriana, indicand nivelul de aciditate a acesteia, precum si diferentele dintre o placa bacteriana matura si una recenta.

Pasta remineralizanta stopeaza cariile incipiente

Stomatologii spun ca, in afara acestor teste, romanii mai pot beneficia si de alte produse stomatologice minim-invazive, care contribuie la prevenirea afectiunilor stomatologice.

O crema si o pasta pentru dinti care protejeaza impotriva aciditatii, remineralizeaza si opresc dezvoltarea cariilor incipiente.

Intreaga procedura, care consta in efectuarea celor trei teste si, optional, a achizitionarii produselor de igiena stomatologica, costa 200 de lei.
Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 1276 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole