close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Afla daca esti predispus la carii

Afla daca esti predispus la carii
Poate te intereaza si...

Afla daca esti predispus la carii, in 45 de minute.
Un control costă 200 de lei

Examinarea nu este deloc dureroasă

Un nou trend mondial în stomatologie, minima intervenţie, a fost adoptat şi în România, de o reţea de clinici private de profil. Conceptul include noi metode de prevenţie şi tratare a cariilor dentare, tehnici care exclud intervenţiile chirurgicale şi metodele stomatologice tradiţionale.

Conceptul de minimă intervenţie constă în introducerea unui set de teste care permit detectarea timpurie a potenţialilor factori de risc ai cariilor, supravegherea acestei afecţiuni şi, dacă este necesar, tratarea ei. Prin această metodă de prevenţie nedureroasă şi non-invazivă, stomatologii utilizează tehnici moderne de diagnosticare şi tratare a cauzelor care duc la apariţia cariilor, controlând dezvoltarea acestora, cu scopul de a evita o posibilă operaţie.

Testul depistează bacteria care produce carii

Studii recente au arătat că, în România, prevalenţa cariilor în rândul copiilor de 12 ani este de 2,8%, spre deosebire Franţa, unde rata este de 1,2%, sau Bulgaria, cu 4,4%. „Prin stomatologia de minimă intervenţie dorim să informăm pacienţii în privinţa păstrării unei igiene orale optime. Punem la dispoziţia pacienţilor un set de produse şi teste care indică predispoziţia la carii, prezenţa anumitor bacterii în salivă, dar şi modul în care stilul de viaţă afectează sănătatea orală. Toate aceste metode au un singur scop: promovarea stomatologiei preventive, tratarea cauzei şi nu doar a simptomelor afecţiunii carioase, restaurarea dinţilor într-un mod conservativ, prin utilizarea bio-materialelor, minimalizarea şi eliminarea factorilor de risc în dezvoltarea cariilor”, declară dr. Oana Taban, CEO al grupului de clinici stomatologice.

Specialiştii spun că trei teste simple – care se efectuează şi se „citesc” în 45 de minute - pot detecta predispoziţia la carii. Saliva Check Buffer, testul de verificare a salivei, determină nivelul pH-ului, consistenţa, cantitatea şi calitatea salivei. Aceste patru caracteristici le arată medicilor dacă suferim sau nu de afecţiuni ale glandei salivare, dacă suntem predispuşi la carii sau eroziuni dentare, precum şi eficienţa salivei în neutralizarea acizilor din mediul oral. Testul de depistare a bacteriei Streptococcus Mutans - Saliva Check Mutans - indică nivelul salivar al acestui streptococ. Conform specialiştilor stomatologi, această bacterie joacă un rol semnificativ în apariţia cariilor, iar prezenţa ei în salivă determină riscul de formare a acestor afecţiuni dentare. Examinarea nu este dureroasă, iar realizarea testului şi „citirea” rezultatelor nu depăşesc 15 minute.

Cel de-al treilea test, Plaque Indicator Kit, le oferă medicilor stomatologi o imagine completă a zonelor afectate de placa bacteriană, indicând nivelul de aciditate a acesteia, precum şi diferenţele dintre o placă bacteriană matură şi una recentă.

Pasta remineralizantă stopează cariile incipiente

Stomatologii spun că, în afara acestor teste, românii mai pot beneficia şi de alte produse stomatologice minim-invazive, care contribuie la prevenirea afecţiunilor stomatologice.

O cremă şi o pastă pentru dinţi care protejează împotriva acidităţii, remineralizează şi opresc dezvoltarea cariilor incipiente. Întreaga procedură, care constă în efectuarea celor trei teste şi, opţional, a achiziţionării produselor de igienă stomatologică, costă 200 de lei.
Sursa: www.Gandul.ro

Acest articol a fost citit de 1205 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole