close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Afectiunile maxilarului

Afectiunile maxilarului
Poate te intereaza si...

Afectiunile maxilarului pot aparea din diverse motive. Cel mai adesea, afectiunile maxilarului pot fi tratate cu ajutorul ortodontiei. In general, afectiunile maxilarului sunt provocate de problemele ce apar la nivelul articulatiei temporo mandibulare. In acest articol va prezentam care sunt afectiunile maxilarului cele mai commune.

Dezvoltarea anormala a maxilarului. In cazul unor indivizi, maxilarul superior si inferior nu se dezvolta adecvat. Datorita acestei afectiuni, persoanele nu mai pot sa vorbeasca, sa manance, sa inghita sau sa respire normal. Unele dintre aceste probleme, cum ar fi malocluzia dentara, pot fi corectate cu ajutorul aparatelor dentare. Afectiunile maxilarului care sunt grave trebuiesc corectate cu ajutorul operatiei. Prin operatie, se poate modifica atat pozitia maxilarului superior cat si pe cea a maxilarului inferior.

Imbunatatirea felului in care se fixeaza protezele. Se pot face anumite interventii chirurgicale pentru ca protezele dentare sa se potriveasca mai bine. De cele mai multe ori, o data cu trecerea timpului, protezele dentare nu se vor mai fixa foarte bine deoarece la are loc fenomenul de retractile osoasa. Acest lucru poate fi corectat prin chirurgie orala. In cazurile severe, chirurgul poate realize o grefa de tesut osos pentru a suplini cantitatea de tesut osos pierduta.

Afectiunile articulatiei temporo mandibulare. Articulatia temporo mandibulara se afla cam la nivelul urechii si este locul in care craniul se uneste cu maxilarul inferior. Aceasta articulatie este vinovata pentru numeroase dureri de cap si dureri faciale. Majoritatea pacientilor care sufera de acest tip de afectiune pot fi tratati cu ajutorul medicamentelor, al terapiei fizice si al ortodontiei. Totusi, interventia chirurgicala reprezinta o optiune pentru pacientii care nu simt nici o ameliorare in urma tratamentelor enumerate mai sus.


Acest articol a fost citit de 1638 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole