close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Afectiunile gingivale

Afectiunile gingivale
Poate te intereaza si...

Afectiunile gingivale pot fi de mai multe tipuri. In functie de tipul lor, afectiunile gingivale necesita metode profilactice si de tratament diferite. Tratamentul pentru afectiunile gingivale este stabilit in functie de pacient, dar este bine sa cunoasteti cateva notiuni de baza pentru a sti ce sa discutati cu dentistul dumneavoastra.

Gingivita

Gingivitele sunt afectiunile gingivale in faza de debut.
Atunci cand placa dentara se acumuleaza la nivelul smaltului, ea atrage bacteriile care se acumuleaza la nivelul gingiei sau sub linia gingivala. Gingiile devin rosii si inflamate si incep sa sangereze.
Gingivita nu cauzeaza durere si este reversibila daca este tratata adecvat. Dentistul poate curata zona afectata pentru a preveni infectiile si va poate da anumite sfaturi pentru o profilaxie mai buna pe viitor.

Bolile parodontale

Daca placa dentara se depune sub linia gingivala, ea poate provoca aparitia bolilor parodontale. Toxinele eliminate de bacterii ajuta la raspandirea infectiilor si provoaca iritatia gingiilor, astfel incat acestea se inflameaza. Daca parodontoza nu este tratata, gingia se poate separa de dinte, iar parodontoza incepe sa erodeze structurile dentare, inclusiv radacinile.

Cele mai cunoscute forme de parodontoza sunt:

Parodontoza agresiva – Oamenii care sunt sanatosi din punct de vedere medical pot prezenta deteriorarea rapida a structurilor osoase si separarea gingiilor.
Parodontoza cronica – Este cea mai des intalnita forma de parodontoza care apare la adulti. Poate produce inflamarea tesutului gingival si pierderea structurilor osoase. Parodontoza cronica poate evolua agresiv.
Parodontoza necrozata – Acest tip de parodontoza este caracterizat prin apoptoza prematura a celulelor de la nivelul tesutului gingival. Parodontoza necrozata se manifesta prin aparitia unor leziuni la nivelul gingiei, ligamentelor si osului. Parodontoza necrozata apare mai ales in cazul persoanelor subnutrite, imunosupresate sau care sunt infectate cu HIV/SIDA.
Boli sistemice care se manifesta prin parodontoza – Aceasta forma de parodontoza are legatura cu alte boli sistemice, cum ar fi diabetul sau afectiunile cardiovasculare si respiratorii. In acest caz de parodontoza, simptomele se manifesta timpuriu.


Acest articol a fost citit de 1242 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole