close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Afectiuni ale pulpei dentare

Afectiuni ale pulpei dentare
Poate te intereaza si...

Simptomatologia poate cuprinde o durere brusca si intensa. Lasata netratata, aceasta poate duce la o gingivita la nivelul intregii danturi si la o infectare a tesutului conjunctiv. Pulpita ireversibila, este in general tratata printr-o terapie de canal. Daca nici aceasta terapie nu functioneaza, se poate ca dentistul dumneavoastra sa fie nevoit sa realizeze extractia dintelui.

Calcifierea pulpei dentare, afectiune cunoscuta si sub numele de piatra la nivelul pulpei dentare. Calcifierea este un proces biologic de depunere de saruri de calciu la nivelul structurilor dentare, prin niste procese ca amelogeneza, dentinogeneza, cementogeneza.

In cazul acestui proces de calcifiere, tesutul pulpar este hipersensibil iar durerea pe care o resimte pacientul este foarte intensa, extrema. Aceasta durere apare din cauza tesutului dentar calcifiat care preseaza pe nervii dintelui afectat, comprimandu-i. In cadrul acestei afectiuni este necesara o terapie de canal pentru a se indeparta tesutul calcifiat.

Expunerea pulpara. Aceasta afectiune apare atunci cand dintele sufera o trauma sau cand in urma aparitiei cariilor pulpa dentara devina expusa, fiind astfel susceptibila la actiunea bacteriilor si a resturilor alimentare care pot duce la iritarea acesteia.

Durerea intensa este cel mai important simptom al acestei afectiuni, iar fara un tratament dentar adecvat, pulpa poate suferi o infectie care in cele din urma se transforma intr-un abces. In functie de gradul de expunere al pulpei, dentistul va stabili daca aveti nevoie de o plomba, de o terapie de canal, sau chiar de extractia dintelui afectat.

Tratamentul afectiunilor pulpei dentare: terapia de canal radicular.
Daca pulpa dentara afectata nu este indepartata, poate aparea o infectie grava care poate afecta intregul tesut si poate ajunge chiar la os.

O terapie de canal pentru indepartarea tesutului pulpar este facuta de obicei pe parcursul a catorva vizite la cabinetul dentistului. Aceasta procedura este cunoscuta sub numele de endodontie. Aceasta terapie de canal radicular poate salva dintele, evitandu-se astfel extractia sa.Acest articol a fost citit de 3145 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole