close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Acupunctura – Tratament

Acupunctura – Tratament
Poate te intereaza si...

Acupunctura este o componenta a medicinei traditionale chineze. Acupunctura este practicata in China de aproximativ 5000 de ani. Acupunctura se bazeaza pe principiul ca orice organism are o energie vitala, numita chi. Energia chi circula de-a lungul celor 12 linii energetice invizibile, numite meridiane. Fiecare meridian este asociat cu un organ diferit.

Inainte de prima sedinta de acupunctura, clientii completeaza un chestionar ce contine intrebari referitoare la sanatatea lor. Terapeutul intervieveaza apoi pacientul incercand sa afle cat mai multe despre problemele de santate care il ingrijoreaza pe acessta. Terapeutul ii adreseaza apoi pacientului intrebari despre: sitlul de viata, dieta, stare emotionala, ciclul mesntrual, somn, temperatura, apetiti, stress, precum si despre sensibilitatea la alimente, temperatura si anotimpuri.
In timpul interviului, terapeutul acupuncturist examineaza cu atentie pacientul si-si noteaza detalii referitoare la culoarea pielii, culoarea limbii si voce. Terapeutul va evalua apoi cele trei puncte de la incheietura unde se simte pulsul pentru a afla detalii referitoare la starea de sanatate a celor 12 meridiane energetice.

Dupa acest interviu, terapeutul pune un diagnostic si incepe tratamentul. In mod normal, acupuncturistul foloseste intre 6 si 12 ace in timpul unui tratament. Numarul de ace folosite nu are legatura cu intensitatea tratamentului. Felul si locul in acre acele sunt plasate in timpul tratamentului este foarte important.

In timpul inserarii acelor, exista posibilitatea ca pacientul sa simta o usoara intepatura sau piscatura. Dupa inserarea acului, ar trebui sa dispara orice senzatie de durere. Daca simtiti durere, ameteala sau disconfort, anuntati-va imediat terapeutul.
Durata tratamentului poate varia de la cateva minute la mai mult de o ora. Un tratament dureaza cam 20 – 30 de minute. Terapeutul care face tratamentul de acupunctura poate folosi urmatoarele tehnici:

Moxibustia – reprezinta tehnica de ardere a ierburilor uscate pe punctele de acupunctura pentru a le activa si incalzi. Aceasta tehnica mai este cunoscuta si sub numele de moxa (asa se cheama planta care se foloseste in aceasta tehnica).
Ventuzele - Reprezinta tehnica prin care ventuzele de sticla sunt aplicate pentru a se creea un proces de suctiune la nivelul pielii. Ventuzele sunt folosite pentru deblocarea nodurilor energetice, si implicit a energiei chi.
Medicamentele pe baza de plante - Plantele chinezesti pot fi consumate sub forma de ceai, pastile si capsule. Ele sunt luate de obicei ca un adjuvant al tratamentuluid e acupunctura.
Electroacupunctura- Reprezinta tehnica prin care se stimuleaza electric intre 2 si 4 ace de acupunctura in acelasi timp. Aceasta tehnica este utilizata pentru ameliorarea durerilor in general si a crampelor musculare.
Terapia laser – este o tehnica prin care se realizeaza stimularea punctelor de acupunctura cu ajutorul laserului, nu a acelor.


Acest articol a fost citit de 2012 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole