close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Acnee

Acnee
Poate te intereaza si...

Cel mai eficient tratament al acneei nu este cel local. Pe piaţa exista o multitudine de creme şi soluţii pentru acnee şi punctele negre. Tratamentele cosmetice pot rezolva parţial problema la suprafaţa, dar tratamentul cel mai eficient al acneii este cel care rezolva cauza: problemele emoţionale şi tulburarile metabolismului pielii. Acneea este definita ca o erupţie cutanata în zone ale feţei sau toracelui, mai frecvent la adolescenţi, dar poate apare la orice vârsta, fiind datorata interacţiunii dintre bacteriile florei normale a pielii şi o piele anormal de grasa. Practic, prin secreţia crescuta de sebum, se blocheaza eliminarea şi apar punctele negre. Colonizarea foliculului de par de catre bacteria numita «Propionibacterium», produce inflamaţia şi apar coşuri purulente şi noduli roşii. Leziunile se localizeaza pe fata, pe tegumentele trunchiului, mai ales pe spate, dar şi la nivelul pielii capului.
Exista multiple forme clinice de acnee, iar medicina naturala are multiple posibilitaţi în tratamentul acestei afecţiuni.
Acneea juvenila, apare atât la fete cât şi la baieţi, atingând apogeul la vârsta de 17 ani.
Fara îndoiala boala genereaza depresii, anxietate şi handicap social şi profesional, ceea ce închide cercul vicios. Fetele au observat desigur accentuarea erupţiei în perioada ciclului menstrual, iar concepţia ca rezolvarea problemei se produce dupa începerea vieţii sexuale sau ca abstinenţa determina agravarea ei, ramâne doar o legenda.
Sunt multiple macerate glicerinice care pot ajuta in acnee:
Extract din muguri de smochin- Ficus carica MG=D1, este un mare reglator neurovegetativ – şi combinat cu Extract din muguri de nuc- Juglans regia MG= D1 , un mare drenor al pielii, poate duce la obţinerea de rezultate foarte bune. Schema de folosit este Extract din muguri de smochin- Ficus carica MG=D1, 2 ml în apa, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, combinat cu Extract din muguri de nuc- Juglans regia MG=D1 2 ml în apa, la prânz, timp de 2-3 luni de zile.
Extract din muguri de porumbar- Prunus spinosa MG=D1 este indicat în special în stari de debilitate psiho-fizica dupa situaţii stresante şi în sindroame de neurastenie şi astenie generala. De aici şi indicaţia în acneea juvenila şi chiar în furunculoza feţei şi corpului, împreuna cu Extract din muguri de nuc- Juglans regia MG= D1 , ca mare drenor al pielii şi reglator al seboreei. Schema indicata ar fi Extract din muguri de porumbar- Prunus spinosa MG=D1 , 3 ml în apa dimineaţa şi Extract din muguri de nuc- Juglans regia MG= D1, 3 ml în apa seara, zilnic, 2-3 luni sau în perioada stresanta (minim o luna de tratament).
Schema cel mai frecvent folosita ar fi Extract din muguri de coacaz negru- Ribes nigrum MG=D1, 3 ml în apa, dimineaţa, Extract din muguri de nuc- Juglans regiaMG=D1, 3 ml în apa, la prânz. Aceasta schema include un preparat de re-echilibrare a stresului şi un reglator al secreţiei de sebum.
Donavital este un produs fitoterapic destinat tratamentului tulburarilor de natura hormonala a femeii. Este util în acneea cauzata de un exces de estrogeni mai ales la pubertate. Donavital regleaza tulburarile hormonale a femeilor normalizând nivelele de estrogeni şi progesteron. În tratamentul acneei poate fi administrat ca tratament unic sau împreuna cu una din schemele menţionate. Administrarea se face dimineaţa, 4 ml înainte de masa, în doza unica zilnica. Pentru consolidarea rezultatelor se recomanda cure de 3-6 luni.
Tratamentul homeopat este o opţiune buna în tratamentul acneei, dar în acesta situaţie este un tratament strict individualizat, adresat fiecarei persoane în parte şi a modului în care fiecare îşi traieşte stresul vieţii.
Acneea pustuloasa – este o forma suprainfectata de acnee, în care leziunile sunt reprezentate de pustule purulente, care dupa vindecare lasa cicatrici profunde.
Aici trebuie tratat în primul rând terenul imunitar care a permis apariţia acestui tip de evoluţie şi stimulatoarele imunitare sunt esenţiale:
Imunogrip, suc proaspat de Echinaceea purpurea, de 3 ori pe zi, 4 zile cu 4 zile pauza, minim 2 luni de zile
Extract din muguri de coacaz negru- Ribes nigrum MG=D1 3 ml în apa, dimineaţa cu Extract din muguri de porumbar- Prunus spinosa MG= D1, 3 ml în apa, seara, 2 luni de zile, alternativ cu tratamentul cu Imunogrip, pentru întarirea rezistenţei la stres a organismului. Cele doua scheme, de câte 2 luni fiecare, se pot alterna (2 luni o schema, 2 luni cealalta, timp de 6-12 luni, în funcţie de situaţia stresanta prin care trece persoana în acel moment).
Pe lânga tratamentul local şi cel general, regimul de viaţa şi alimentaţia sunt deosebit de importante: perioade de relaxare, lungi plimbari în natura, pentru oxigenarea organismului, cu inspir şi expir profund de aer curat, mese regulate, minim de 3 ori pe zi, ultima masa cu 3 ore înainte de culcare. Consum de alimente uşoare, naturale, cât mai proaspete, fructe, legume, cereale, carne de peşte şi seminţe (dovleac, susan, fistic, nuci, alune – bogate în minerale şi uleiuri esenţiale). Evitarea prajelilor, condimentelor, cofeinei şi bauturilor alcoolice.
În medicina tradiţionala chineza, pustulele acneei înseamna mici izbucniri de furie pe piele (mânie neexprimata sau frustrare), aşa încât persoana trebuie sa-şi conştientizeze propria reacţie interioara şi sa înlocuiasca mânia, furia şi frustrarea cu acceptarea, toleranţa şi iubirea. Rugaciunile şi meditaţiile pot ajuta foarte mult în acest sens.


Acest articol a fost citit de 3152 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole