close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Accidentul vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral
Poate te intereaza si...

Medicamentele pentru scaderea colesterolului imbunatatesc fluxul sanguin dupa un accident vascular cerebral.

Medicamentele pentru scaderea colesterolului, cunoscute sub numele de statine, pot ajuta medicamentele anticoagulante folosite pentru a trata persoanele care au suferit un accident vascular cerebral, potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii de la Washington University School of Medicine din St. Louis.
Studiul s-a realizat pe 31 de pacienti cu accident vascular cerebral ischemic, o tulburare ce apare atunci cand un cheag blocheaza fluxul de sange pe o parte a creierului. La 12 dintre pacientii care luau deja statine pentru a controla colesterolul, fluxul de sange a revenit la normal in zonele blocate ale creierului, mult mai rapid.
Statinele ar putea ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin in regiunile afectate ale creierului diminuand riscul de a muri in timpul unui accident vascular cerebral ischemic.
Rezultatul studiului a fost publicat online in revista Stroke.
Cercetatorii au stabilit mai intai ca pacientii au avut un accident vascular cerebral ischemic si apoi s-a stabilit tratarea acestora cu medicamente anticoagulante. O scanare RMN a fost efectuata in timpul tratamentului cu aceste medicamente si din nou, trei ore mai tarziu, pentru a evalua restabilirea fluxului de sange in zonele blocate.
Dupa trei ore de la tratament, restaurarea fluxului de sange la 12 dintre pacientii aflati deja pe statine a crescut cu 50 %. La 19 dintre pacientii care nu luau statine, cresterea a fost de 13 %.
Statinele sunt deja recunoscute pentru ca au efecte benefice nu numai in scaderea colesterolului, printre acestea numarandu-se imbunatatirea starii de sanatate a celulelor, precum si cresterea productiei de oxid nitric, un compus care dilata vasele de sange.
Cercetatorii spun ca se impune necesitatea realizarii unui studiu mai amplu pentru a confirma ca statinele imbunatatesc restabilirea fluxului de sange dupa un accident vascular cerebral.


Acest articol a fost citit de 3622 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole