close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Abraziunea cu aer

Abraziunea cu aer
Poate te intereaza si...

Abraziunea cu aer este folosita atunci cand trebuie amplasata o plomba, o coroana dentara, etc. Abraziunea cu aer este o alternativa a frezei dentare. Abraziunea cu aer este utilizata atunci cand trebuie indepartata o carie dentara. Abraziunea cu aer este folosita si atunci cand exista un pacient anxios caruia literalmente ii este frica de burghiul dentar saude freza dentara.

Un avantaj pentru abraziunea cu aer este acela ca pacientul nu aude nici un sunet si nu simte nici o vibratie. Abraziunea cu aer indeparteaza caria datorita aerului comprimat si pudrei abrazive.

Cei carora le este frica de ace (fobie) au un motiv de bucurie. Pentru cariile superficiale, abraziunea cu aer se poate face si fara anestezie, desi pudra abraziva poate provoca o anumita sensibilitate.
Abraziunea cu aer este o procedura destul de simpla si destul de rapida. Daca dentistul descopera o carie superficiala, acesta o poate plomba intr-un timp foarte scurt, folosind abraziunea cu aer.

Abraziunea cu aer nu poate fi utilizata intotdeauna. Abraziunea cu aer nu poate fi utilizata pentru cariile de profunzime, fatete, coroane dentare, incrustatii de tip inlay sau onlay. Daca se face abraziunea cu aer, poate fi utilizat doar materialul din rasini compozite pentru realizarea plombei. Asta deoarece doar acest material va adera la suprafata dintelui. Plombele de amlgam necesita realizarea unor incrustatii la nivelul suprafetei ocluzale, incrustatii care se fac cu burghiul dentar. Doar asa ele pot adera la suprafata dintelui.

Daca optati pentru abraziunea cu aer, sunt necesare anumite masuri de siguranta. Dentistii vor folosi un material din cauciuc pentru a impiedica particulele sa va erodeze ceilalti dinti. Dentistul va va acoperii gingiile cu anumite rasini pentru protectie.
Atat dumneavoastra, cat si dentistii veti purta ochelari de protectie. Asistenta dentistului va folosi un dispozitiv pentru a aspira in mod constant particulele din cavitatea bucala. S-ar putea ca dupa incheierea procedurii sa simtii un gust ciudat in gura, gust care este datorat particulelor.

Abraziunea cu aer este o metoda care trebuie utilizata cu atentie. Exista posibilitatea ca dentistul sa indeparteze mai mult din suprafata dintelui deoarece este destul de dificil sa simta diferenta intre structurile sanatoase ale dintelui si cele cariate in timpul abraziunii cu aer.

Majoritatea dentistilor evita sa foloseasca aceasta procedura deoarece se face foarte multa mizerie si deoarece exista riscul ca pacientul sa inhaleze o parte din particulele rezultate in urma abraziunii cu aer.
Abraziunea cu aer este insa metoda ideala pentru pacientii anxiosi, care nu suporta sunetul scos de burghiul dentar.


Acest articol a fost citit de 2133 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole