close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Abcesul dentar

Abcesul dentar
Poate te intereaza si...

Abcesul dentar se formeaza in urma raspunsului imunitar al organismului. Abcesul dentar este cauzat de o infectie bacteriana localizata la nivelul radacinii dentare sau la nivelul gingiei din proximitatea unui dinte.

Primul simptom pe care il provoaca abcesul dentar este durerea. Durerea dentara poate sa fie severa, persistenta sau pulsatorie. Cand abcesul dentar se formeaza, dintele poate fi sensibil la stimuli termici sau la presiunea exercitata in timpul masticatiei.

Cand abcesul dentar este deja format, pacientul poate prezenta: stari e febra, adenopatie la nivelul nodulilor limfatici paracervicali si submandibulari. Daca abcesul dentar se sparge, veti simti in cavitatea bucala un fluid urat mirositor si care are un gust neplacut.

Abcesul dentar nu va disparea daca nu este tratat. Daca abcesul dentar se sparge, exista posibilitatea ca durerea sa scada din intensitate.

Chiar daca abcesul dentar se sparge, tratamentul dentar de specialitate este in continuare necesar. Daca abcesul dentar nu este drenat sau nu se sparge, exista posibilitatea ca infectia generata de abcesul dentar sa se raspandeasca in alte zone, cum ar fi la nivelul capului sau gatului. Abcesul dentar este o afectiune care trebuie tratata cu seriozitate, deoarece poate cauza decesul.

Pentru a trata abcesul dentar, dentistul il va drena si va va prescrie antibiotice. Antibioticele ajuta la eliminarea infectiei din organism.

Se poate ca dentistul sa va recomande sa va clatiti cavitatea bucala cu solutie salina pentru a grabi procesul de vindecare. Analgezicele va pot fi de ajutor daca durerea dentara este prezenta. In alte cazuri, dentistul este nevoit sa extraga dintele infectat.


Acest articol a fost citit de 5577 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole