close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Abcesul dentar Diagnostic Tratament

Abcesul dentar Diagnostic Tratament
Poate te intereaza si...

Abcesul dentar este un proces infectios localizat la nivelul radacinii dentare sau in proximitatea dintelui. Abcesul dentar este de cele mai multe ori provocat de o carie. Pentru a realiza diagnosticul abcesului dentar, dentistul va examina dintele cu ajutorul unui instrument. Daca aveti un abces dentar, veti simti durere in momentul in care dentistul va lovi usor suprafata dintelui. Dentistul va va intreba daca durerea creste in momentul in care mestecati ceva sau in momentul in care dintii intra in contact. Dentistul poate suspecta ca aveti un abces in momentul in care observa ca aveti gingiile inflamate si rosii.
Dentistul va va face radiografii pentru a vedea daca abcesul dentar s-a extins la nivelul tesutului osos.
Abcesul dentar, tratament
Dentistul va alege cele mai bune strategii pentru a trata abcesul dentar si va incerca sa elimine infectia, sa pastreze structura dintelui si sa previna viitoarele complicatii.
Se poate ca pentru a elimina infectia, dentistul sa fie nevoit sa dreneze abcesul dentar. Dentistul poate drena abcesul dentar cu ajutorul obturatiei de canal. Se poate ca dentistul sa faca obturatia de canal si dupa ce abcesul dentar s-a retras, pentru a indeparta pulpa dintelui. Dupa obturatia de canal, dentistul va amplasa cel mai probabil o coroana dentara.
Dentistul poate de asemenea sa extraga dintele si sa faca drenarea abcesului dentar prin alveola.
Ultima modalitate de a trata abcesul dentar este sa se faca o incizie la nivelul gingiei iar dentistul sa dreneze abcesul pe acolo.
Dentistul va va prescrie antibiotice pentru a fi sigur ca infectia este complet eliminata. Pentru a ameliora durerea si pentru a reduce disconfortul, va puteti clati cavitatea bucala cu o solutie facuta din apa calduta si sare. Puteti de asemenea sa luati anumite analgezice pentru a ameliora durerea.
Abcesul dentar, profilaxie
O igiena orala adecvata reduce riscul de aparitie al abcesului dentar. Daca suferiti o trauma la nivelul danturii, atunci este recomandat sa cereti imediat ajutorul dentistului.Acest articol a fost citit de 1953 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole