close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

1605 de medici au plecat in acest an din Romania

1605 de medici au plecat in acest an din Romania
Poate te intereaza si...

Peste 1,500 de medici au plecat in acest an din Romania, pentru a profesa in strainatate, la Timisoara, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, care a subliniat ca medicii rezidenti ar trebui sa fie platiti mai bine, informeaza mediafax.

Potrivit lui Vasile Astarastoae, desi s-au deblocat posturi in sistemul sanitar, nu sunt persoane care sa le ocupe deoarece tot mai multi medici prefera sa profeseze in strainatate.

"1,605 medici au plecat numai in acest an din Romania ca sa profeseze in strainatate. Va dati seama ce inseamna acest lucru pentru sistemul de sanatate? S-au deblocat posturi, dar paradoxul este ca nu are cine sa se inscrie la concurs. Noi insistam cu rezidentii, sa fie mai bine platiti, pentru ca ne gandim la binele sistemului. Daca ar fi mai bine platiti, nu ar mai pleca din tara. Numai in Marea Britanie sunt 4.100 de medici romani cu acte oficiale", a declarat, intr-o conferinta de presa, Astarastoae.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania a subliniat ca un medic rezident are, in primul sau an, un salariu de aproximativ 700 de lei, din care trebuie sa supravietuiasca, in conditiile in care un tratat medical costa minimum 250 de euro.

"Un medic rezident castiga un salariu de 700 de lei pe luna din care isi plateste gazda, masa si instructia. Aceasta in conditiile in care cel mai ieftin tratat medical nu costa sub 250 de euro. Un secretar al unei comune sub 3,000 de locuitori are un salariu de circa 2,100 de lei si in acest caz nu se solicita studii superioare", a precizat Astarastoae.
Sursa: www.dental-tribune.com

Acest articol a fost citit de 617 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole